A(z) (újra)kezdő

2015.09.29. 10:13

Kicsit több apropója van a mostani szösszenetnek, ahogy ez a címből is sejthető.

Az első maga a film, amit tegnap este sikerült megnézni, balul sikerült MM (marketing mozi) széthullása végett. A sztori eleje, hogy B nachost kívánt, így aztán a hétre beterveztünk egy MM-t. A kezdők című filmre esett a közös nevező. Aztán Zéék pénteken megnézték, így ők kiestek, majd hétfőn Sz is jelezte, hogy valami ingyen jegyet kaptak, így aztán a 7végén ők is megnézték a filmet. a lényeg, hogy így lett egy szabad film, hát tegnap este elmentünk rá. ahogy a kritikákat olvastam, meg is lepődtem, hogy az origó filmlehúzója milyen pozitívan nyilatkozott a filmről. tőle talán ha egy nem lefikázó, porba gyalázó filmkritikát olvastam, ami a közönségfilm kategóriába sorolhat, azt elmúlt néhány évben, mióta "előfizetője" lettem az origónak. nagy meglepetésemre, ajánlotta a filmet, sőt nagyon jó kritikát írt róla. Ezt alátámasztandó Z is azt mondta, hogy ez jó film. noh, hétfőn Sz már azt közölte, hogy ez egy nem cukiságos és nem tetszős film, ami őt illeti.

nekem meg de. Nagyon jó film, amikor már azt gondoltam, hogy ok, akkor minden kipipálva, megoldva, mindenki elégedett, boldog, tiszta amerikai sikersztori, nagy bölcsességekkel, okosságokkal, meg klisé hegyekkel, persze nem bántó vagy túlzó módon, csak a jó ízlés és az én gyomrom határáig, akkor jött egy olyan csavar, hogy azt hittem leszédülök a székről.

ha eddig vígjáték lett volna, akkor most csapott át drámába, most lett igazán életszerű, tudod, mint amikor megkapargatod a gyerek bosszantóan tökéletesre sikerül pingálmányát, amit lobogtatva vág a konyhaasztalra, suli után, hogy nézd mit festettem apa... aztán elviharzik, te meg állsz ott aztán nem tudod eldönteni, hogy Picasso volt e a donor, vagy turpisság áldozata lettél. megkapargatod és csak ott a minta, amit a büdös kölyök kifestet a színminta alapján :)

Szóval az élet szép. Az ötletből lett üzlet beütött, anyuka vezeti a 200 fős kis netes vállalkozását, a kiugrott marketinges apuka meg a heti sütiversenyre készül az oviban, meg Ariel lesz a következő szentek és szüzek, vagy mi a fasz nevű szintén ovis parádén. Mert hát ugye ő maradt otthon a gyerekkel és áldozott be mindent, hogy a szépséges Hathaway kiélhesse üzletasszony énjét. Csakhogy a Kezdő, a fantasztikus színészikon De Niro egyik nap rosszkor van rossz helyen. Ezzel aztán a vígjáték és a tipikus amerikai csoda át is csap drámába. Érdekes, mert annyira drukkoltam végig a filmnek, hogy valóban jó legyen a vége, hogy valóban legyen egy kicsit szentimentális, egy kicsit amerikaiasan kötelező hurrá élmény, hogy tényleg szinte arcul vágott, hogy az élet, mennyire beleszarik abba, hogy mit gondolt az ember a maga kis életéről, sikeréről, családjáról, stb-stb.

A másik apropó, hogy egót, büszkeséget feladva, kapcsolatba léptem a múlttal. és ez jó így :) megpróbáljuk újra. Tiszta lappal. Remélem ez úttal már valóban sikerrel.

 

Jah, igen. A filmet 25-99 között mindenkinek ajánlom, aki csalódott már szerelemben, munkában, életben, családban, önmagában, vagy önbizalom hiányban szenved, és persze akar egy jót szórakozni, mert azért abból is van bőven. a mama lakásába való bejutás pl. kifejezetten jó jelent.

A bejegyzés trackback címe:

https://motki.blog.hu/api/trackback/id/tr567861746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása